Gurre Landbryg er et hobby håndbryggeri, som blev startet den 2. sept. (øllets dag), 2006.
Bag Gurre Landbryg står medbrygger Niels Thimm og medbrygger Jogvan Joanesarson. Som medlemmer af Danske Ølentusiaster og yndere af det gode øl har vi på denne måde valgt at yde vores bidrag til den mangfoldighed af spændende og interessante øltyper og ølnavne der skyller hen over landet fortiden.
Bryggeriet er udelukkende baseret på at være en aktiv og udfordrende fritidsbeskæftigelse, til glæde og gavn for os selv og alle som vil dele denne interesse med os.
Vores idegrundlag er, på eksperimenterende vis, at afprøve andres frigivne brygopskrifter, og med tiden udvikle vores egne.
Brygudstyret består af to Nimbus RS270 mini-bryggeri fra Lund Teknik, som har en brygkapacitet på ca. 25 L pr. bryg hver.
Vores håndbryggede øl er ufiltreret, upasteuriseret og eftergæret på flaske, hvilket betyder at vi garanterer for bundfald i flasken - bevis på at det er ægte håndbryg. Det tilrådes at servere øllet i glas og at hælde øllet stille og langsomt op i glasset.
Øllet skal opbevares mørkt og køligt. På grund af bundfaldet tilrådes at ølflaskerne opbevares stående. Øllet bør serveres ved 10-14 C, afhængigt af øltype. En gylden regel (med undtagelser – selvfølgelig) siger at øl nydes bedst ved en temperatur, som er 3-8 C højere en alkohol procent-tallet.